Kepenk Ölçüsü Nasıl Alınır

11-03-2021 11:51
Kepenk Ölçüsü Nasıl Alınır

Kepenk Seçimi Nedir?

Kepenk Ölçüsü Nasıl Alınır?

İşyerleriniz ve evlerinizde güvenlik her zaman önemlidir. Bu mekânlarda her şeyden önce, güvenlik ihtiyacı ilk sıradadır. Birçok müşterimiz, iş yerleri için ileri teknolojiye sahip ve bir o kadar da estetik duruşu olan güvenlik sistemlerini tercih ediyor. Bu sistemlerden birisi de hiç kuşkusuz kepenk sistemleridir. Kepenk çeşitleri son derece işlevsel giriş kapatma ürünleri olup, eski zamanlardan bu yana kullanılmaktadır. Ancak eskiden kullanılan kepenk sistemleri günümüzün güvenlik ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılamıyor. Teknolojinin ilerlemesi ve malzeme kalitesinin yükselmesi ile birlikte günümüzde üretilen kepenk modelleri çok daha işlevsel bir hale getirildi. Hasırcılar Otomatik Kapı ve Kepenk Sistemleri olarak, kendi ürün bantlarımızda son teknoloji trendlerini takip edilerek ürettiğimiz kepenk ve otomatik kapılar müşterilerin duyduğu güven ve estetik ihtiyacını tam anlamıyla karşılamaktadır.

Kepenk Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kepenk seçerken birçok önemli detaya dikkat etmek gerekiyor. Kepenkler hangi mekânlar için tercih edilirse edilsin yeteri kadar güvenlik sağlayabilecek kapasitede olmalıdır. Her şeyden önemlisi işlevsel ürünler olmalıdır. Otomatik kepenk sistemleri kaliteli malzemeden üretilmediği ve profesyonel bir işçiliği olmadığı sürece uzun süre kullanıma uygun olmayacak ve işlevini yerine getirmeyecektir. Kepenk sistemleri tercih ederken motor kalitesi ve uzaktan kumanda sistemi olması, malzeme kalitesi, mekana uygunluğu önemli detaylardır. Güvenlik ve estetiğin dışında ısı yalıtımı olması, farklı renklerde tercih edilebilmesi de önemli bir detaydır. Özellikle iş yeriniz için düşünüyorsanız çok daha titiz davranmalısınız.

Kepenk Çeşitleri ve Kepenk Seçimi

Kepenkler kullanıldıkları yerlere göre ve güç kaynaklarına göre ikiye ayrılır diyebiliriz. Kepenklerin kullandıkları güç kaynaklarına göre;

Elektrikli kepenk modelleri

Motorlu kepenkler olmak üzere gruplandırılabilir.

Kullanıldıkları yerlere göre ise;

Kapılarda kullanılan kepenkler,

Pencerelerde kullanılan kepenkler ve garajlarda kullanılan kepenk sistemleri olarak ihtiyaca göre değerlendirilebilir.

Kişilerin kepenk seçimleri de bu değerlendirmelere göre değişmektedir. Otomatik kepenk sistemleri hemen her iş yerinin pencere ve kapı girişinde kullanılabilecek sistemlerdir. Bu ürünler günümüzde yazlık olarak kullanılan mekânlarda da kullanılmaktadır.

Kepenk Ölçüsü Nasıl Alınır?

İş yerinize seçilecek kepenk sistemini belirledikten sonra; bir metre edinerek aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Kepenk ölçüsü almak istediğiniz alana nasıl bir montaj yapılması gerektiğini kafanızda planlayarak en ve yükseklik ölçüsünü almalısınız.

Kepenk ölçüsü alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kepenk dikmesi ve kepenk kutusunun mevcut alanınızı daraltmamasına dikkat etmelisiniz. Eğer kepenk taktırmak istediğiniz mekan yeterli alana sahip bu durumda kutu ve dikme dahil ölçü alınmalıdır.

Yükseklik ölçüsü almak için;

En az 3 noktadan kutu dahil (sarım) olarak ölçünüz.

En kısa ölçüden 2-3mm düşünüz. (Alınan ölçü kutu dahil (sarım) ölçüdür.)

Genişlik ölçüsü almak için;
En az 3 noktadan ölçünüz.
En kısa ölçüden 2-3mm düşünüz. (Alınan ölçüye dikme dahil olmalıdır.)

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.